bild Laddas… bild Laddas…
Sid Uppd.
2010-09-28
SKK - Hundägarnas Riksorganisation
Hundsport
Hundsport | Redaktionellt
Bild Laddas…
Bild Laddas…
Bild Laddas…
Bild Laddas…
Bild Laddas…
Bild Laddas…
Bild Laddas…
Bild Laddas…
Bild Laddas…
Bild Laddas…
Bild Laddas…
Bild Laddas…
Sveriges Hundungdom
Sveriges Hundungdoms Kansli | Box 6, 163 21 Spånga.
Telefon: 08-795 30 85 | E-post: info@shu.se | HEMSIDA: www.shu.se/

Bild laddas...Li och Grynet. [Bild av: Agneta Larsson].

Framgångsrik resa för Li & Grynet

Våra finalvinnare i Agria Freestyle Cup vinner resestipendier. Pengarna är ett bidrag som ska täcka en del av kostnaderna för en resa som har med freestyle att göra.

Andrapristagaren i klass I på Agria Freestyle Cup 2006 var Li Stenberg från Oxie Hundungdom med sin australian kelpie FSD I Roscanaille´s Real Star. Här får du ta del av Lis reseberättelse.

Man skulle kunna tro att det krävs galna människor för att stå ut med detta – men det är bara halva sanningen... Människorna jag syftar på har nämligen allihop en sak gemensamt – sitt stora intresse för hundar och hundutställningar.

DAGEN BÖRJADE MED att jag och min hund Grynet gick upp tidigt för att hämta upp en klubbkamrat. Sedan körde vi iväg till Ystad där vi debuterade i appellklass spår. Det gick kanon och vi vann klassen och fick uppflyttningspoäng. Tävlingen tog lite längre tid än vi hade räknat med, så det blev en snabb visit hemma för att hämta kläder och packningen för nästa resa.

Vi skulle åka till Linköping och den officiella freestyletävlingen som Hundungdom där arrangerade. Eftersom jag var så nöjd med resultatet från Ystad kändes det svårt att ladda om. Men vår resa till Linköping tog tid och vi kom inte till vandrarhemmet förrän vid midnatt. Vi hoppade direkt i säng och somnade gott.

Tävlingen skulle börja lite senare nästa dag så vi kunde sova ut och det kändes välbehövligt efter gårdagen. Vandrarhemmet där vi bodde låg i en park och det fanns bra rastmöjligheter för hundarna.

Svårt finna tävlingsplatsen
Att hitta till tävlingsplatsen var inte speciellt lätt. Jag har aldrig varit i en stad där det finns så många rondeller – och alla hade ett eget namn. Efter ”lite” hjälp hittade vi fram till platsen där tävlingen skulle vara.

Det var i ett friluftsområde, vilket var en jättebra idé som man gott kan ta med sig hem till den egna klubben. För det kom mycket folk som säkert inte skulle ha kommit till ett mer undanskymt ställe. Anmälan och inlämning av musik gick lätt och smidigt och snart startade tävlingen.

Grynet och jag var anmälda till klass I och eftersom mitt mål var att för tredje gången få över 80 poäng och hämta hem titeln Freestyle Diplom I (FSD I) blev jag mer och mer nervös.

Tävlingsdags…
Det var dags för mig att gå in på tävlingsplanen. Jag och Grynet gjorde våra vanliga rutiner före start och jag gav klartecken till DJn så att musiken skulle komma igång. Programmet gick skapligt, men det kändes inte riktigt som om Grynet var med mig. Det gjorde att jag inte vågade släppa henne och bjuda på mig själv så mycket som jag hade velat.

Men hon höll ihop och vi lyckades skrapa ihop 93,75 poäng. Vi kom alltså inte bara över 80 poäng, utan det blev också vinst i den här klassen.

I och med våra höga poäng fick vi vårt efterlängtade FSD och vi blev dessutom Sveriges första ekipage som fått den titeln. Jag var helt i extas. Vilken hund min Grynet är, först tävla i bruks och sen tävla i freestyle och vinna båda tävlingarna.

Innan vi satte oss i bilen för den långa resan hem gick vi en ordentlig runda med hundarna i friluftsområdet. Det var fina stigar i skogig miljö som uppskattades av både oss och hundarna. Resan hem gick smärtfritt och när vi kom hem väntade vardagen och verkligheten med jobb och annat. Men vad gör väl det när man har uppnått sina mål?

Hundsport | Copyright
bild Laddas… bild Laddas…
Hundsport

Gå upp! Hundsport | Copyright