| MB | Hundsport.se
fre 19 aug 2005
Aktuellt nr...
Ledaren
"Wilseledare"
Länsklubbar
Agilityhundar
Brukshundar
Lydnadshundar
Junior handling
Artikel-Bank
Rad-annonser
Veterinären
berättar...
Regler, priser...
Årets Topplista
Att tänka på...
Hundpensionat
Hunddagis
Vandrarhem
Lydnadsträna
för klass I
Mijöträna din
nya kompis...
Träna inför
nyårsafton...
Bra skydd
med bilbur...
Resande tass...
Djurägarekort
Sv. Hunddag
Djurens hjälte
Bragdhundar
Lag mot tidelag
Döv hundägare
Allemansrätt
Skapa Hemsida
Hundungdom
Hundmärken
Bild laddas...
Sveriges Hunddag
Sveriges Hunddag arrangeras årligen under första lördagen i september och är en dag när hela hundsverige manifesterar hundens betydelse för människor.
Under år 2005 infaller den 3 september.

Vi söker landets alla eldsjälar!
Eldsjälar som brinner för sitt hundintresse. Eldsjälar som alltid ställer upp. Eldsjälar som inte är rädda för att hugga i. Eldsjälar som kan tänka sig att hjälpa till med Sveriges Hunddag.
Oavsett arrangemang så krävs det alltid både stora och små insatser. Ambitionerna är oftast höga, men faller inte sällan vid det praktiska genomförandet.
Vi tror och hoppas att det finns en mängd frivilliga eldsjälar som skulle kunna tänka sig att hjälpa till på något sätt, men som kanske inte har blivit tillfrågade eller kanske inte vet till vem man ska vända sig med sina tjänster.
Det är av den anledningen vi gör detta upprop - Vi vill ha din hjälp på Sveriges Hunddag!

Bild laddas...
[BILDEN] Under lördagen den 21 augusti 2004 "drog Svenska Kennelklubben igång" Sveriges Hunddag.
Manifestationens uttalade målsättning var; Att hela Sveriges befolkning ska få se den nytta och glädje hunden skänker oss människor.
Bilden ovan är ifrån STOKKs arrangemang i Stockholm. [Fotografi av: Johan Frickk-Meijer]

Känn din hund
Sveriges Hunddag, som i år firas lördagen den 3 september, är årets bästa dag att "mitt i byn", inför allmänhet, beslutsfattare och massmedier visa på hundens stora betydelse.
Årets tema är Känn din hund och vänder sig till landets alla hundar och hundägare.
Vi kommer även i år att samla pengar till assistanshundsverksamheten. Men för att kunna genomföra en rikstäckande aktivitet, krävs det resurser i form av frivilliga som kan tänka sig att hjälpa till både före och under evenemanget.
Vill du?
I så fall kan du anmäla dig till mig (se kontaktuppgifter nedan) med namn och fullständig adress så lovar vi att förmedla ditt intresse till din närmaste klubb.

En typisk eldsjälar...
Jan Elow bor i Karlstad och är sedan många år tillbaka medlem i Värmlands Kennelklubb. Jan sitter varken i styrelsen eller i någon kommitté utan är en typisk representant för alla övriga eldsjälar som arbetar ideellt i vår förening.
På min fråga till Jan om vad det är som driver honom att sedan flera år tillbaka aktivt arbeta med Sveriges Hunddag, svarar Jan:
- Dels är jag hundtokig och så är det så tacksamt att få arbeta med det jag gillar allra mest tillsammans med andra hundtokiga människor, som tror på hundens betydelse.
Sveriges Hunddag

Sv. Hunddag
Idébank
Inför 2005
Hunddagen 2004
Tack...! 2004
www.skk.se

Vill du vara med och hjälpa till?
Arbetet med Sveriges Hunddag kan vara av de mest skiftande slag men kräver inte mer än att du är entusiastisk och har en vilja att hjälpa till!
Ung eller gammal? Kvinna eller man? Spelar absolut ingen roll!
För ytterligare information är du välkommen att kontakta mig, Hans Rosenberg, Press och PR-ansvarig på Svenska Kennelklubben, på telefon 08-795 30 18.
Din anmälan kan du antingen skicka per post till Hans Rosenberg, Svenska Kennelklubben 163 85 Spånga eller genom att skicka e-post (se länk nedan).

Vi vet att ni eldsjälar finns,
det gäller bara att hitta er!
Hans Rosenberg
Svenska Kennelklubben:  HANS ROSENBERG | e-post:

Ytterligare information...
Fortlöpande information, presentation av kampanjmaterial och var någonstans det kommer att firas Sveriges Hunddag kommer att tillsändas klubbarnas ansvariga samt läggas ut på SKKs webbplats (www.skk.se). Läs vidare vid den så kallade "Aktivitetskalendern" som uppdateras kontinuerligt.
SKKArrangemang som genomförs på centrala platser runt om i Sverige, kommer att tillsändas gratis kampanjmaterial efter anmäld aktivitet.

 

SVERIGES HUNDDAG - den 3 september 2005
Hunden behövs som assistanshund!
Huvud-lankar...
Ga upp... HUNDSPORT. Box 201 36. 161 02 Bromma. Tel: 08-80 85 65. Fax: 08-80 85 95.
Copyright: Sv. Kennelklubbens tidskrift HUNDSPORT. Alla rättigheter förbehållna.