bild laddas… bild laddas…
bild ladas…
bild ladas…
SBK
Sv. Brukshundklubben
Box 4, 123 21 Farsta
Tel: (vxl) 08-505 875 00
Fax: 08-505 875 99
Hemsida: www.sbk.nu
bild Laddas…

Anna Müller, Väsby BK, med Flaxa (SM-guld lag, large, 2010)

–Rikard Isoluoma och sheltien Lova vinner small i år igen. Rikard har rutinen, nerverna och hunden som krävs. De har vansinnigt många vinster och rätt erfarenhet med sig.

Medium: Håkan Ericson och cocker spanieln Max. Jag vill verkligen se dem högst upp på pallen! Max har ett fantastiskt tryck som jag alltid har älskat.

I large satsar jag förstås på en guldmedalj själv med min Flaxa. Men annars hoppas jag att Malin Elfström och border collien Nick tar det. Ett kanonekipage med en lysande framtid framför sig.

bild Laddas…

Pelle Lindberg, Fagersta KK, med Roxie

–Jag tror att det blir lite mer tekniska banor på årets SM och satsar därför mina kort på några mer rutinerade hundar i large och medium, och en outsider i small.

Large: Malin Elfström med border collien Swift. De är otroligt duktiga och har rutinen för att ta hem det i år.

Medium: Annika Mojanis och sheltien Izor har tillräckligt med erfarenhet och rutin för att ta hem det i medium.

I small satsar jag på Jocke Tangfelt och dvärgpudeln Amiga. Jag gillar Jockes handling, så i år är det dags för ett nytt SM-guld till Tangfelts (mamma Malin Tangfelt vann med mellanpudeln Hektor 1997, reds anm.).

AGILITY: KrÖnika

Vilka vinner AGILITY-SM 2011?

bild Laddas…
TEXT: MARI EDMAN. FOTO: METTE BJÖRNE, MARI EDMAN.
Helgen den 17-19 juni är det dags för Sveriges bästa agilityekipage att göra upp om årets SM-medaljer, på polishögskolan i Sörentorp norr om Stockholm. På fredagen är det veterinärbesiktning och invigning. Under lördagen och söndagen kommer det sedan att tävlas från morgon till eftermiddag, både individuellt och i lag.
Ska man tro de agilityförare som Hundsport har bett om förhandstips kan det mycket väl bli en repris från förra året bland de individuella vinnarna, åtminstone i small och medium.
Och i large tror de flesta att det blir rutinerade Malin Elfström som tar hem guldet med någon av sina border collier.
bild Laddas…

▲ Malin Elfström och Swift är ett av de mest förhandstippade ekipagen inför agility-SM 2011. Inte konstigt alls.

Ekipagets meritlista är mycket imponerande och inkluderar bland annat Årets agilityhund 2010 samt VM-guld i lag 2010. Men något SM-guld har Malin och Swift ännu inte…

bild Laddas…

Catharina Jägevall, Söderköp-ings BK med Ebba, Kurre & Jack.

–SM är jättesvårtippat. Det är ju ganska sällan som de allra bästa vinner.

Men i large tror jag att Malin Elfström har stor chans att vinna med sin border collie Swift. De kan prestera när det verkligen gäller. Det visade de med sitt lagguld på VM i höstas, om inte annat.

Sedan har vi medium. Där håller jag ett kort på Christina Beskow och staffordshire bullterriern Pippi som outsiders. Kul att Christina inte har en sheltie.

I small väljer jag Tina Karlsson och sheltien Jax. De har blivit så otroligt duktiga det senaste året. Vilka lopp de gör hela tiden.

bild Laddas…

▲ Mija Jansson, SBK Stockholmsavdelningen, med Rasken och Råttan

–Jag tror på en sheltie i small, en jaktcocker i medium och en kelpie i large. Small-shelties finns det många av, men om jag ska nämna ett par lågoddsare: Eva Leandersson och Maja eller Rickard Isoluoma och Lova.

Jaktcockrar finns det bara två till SM-start, men de regerar. Ingen av dem verkar ha någon formtopp nu i maj, Shejpa har till och med opererats för att hon ätit upp en strumpa. Men jag tror ändå på en cocker i år. Fanny Gott och Shejpa eller Håkan Ericson och Max, alltså.

Largesegern går till Mette Björne och Tux, som gjorde bra ifrån sig under Gåsahoppet under påsken trots Mettes nyliga knäoperation. De kommer med andra ord sannolikt att vara ännu bättre i juni. Eller så blir det Petra Nilsson och Lira. De är ju faktiskt jävligt bra och det säger jag inte bara för att jag är uppfödare till underverket.

bild Laddas…

▲ Ulrika Garfjärd, Roslagens HU, med Troya, Raska och Yra

–Det var svårt. Men i small tror jag på Eva Leandersson och sheltien Maja eller Rikard Isoluoma och sheltien Lova. Eva känns säker. Likaså Rikard. De sätter loppen för det mesta.

I medium tror jag på Malin Lindskog och pumin Mázli igen, eller på Camilla Brundin och borderterriern Medusa. Men jag är inte så insatt i medium.

Large är ännu svårare. Där tror jag dock på Malin Elfström och border collien Swift. Jenny Damm och border collien Ina har förstås också chans att vinna. Det finns så många bra. Men jag tippar på någon av dem, även om jag hoppas på Stina Mattsson och border collien Vincent.

bild Laddas…

▲ Anna-Lena Nilsson, Ölands BHK, med Bits, Aksa och Kella

–I small: Eva Leandersson och sheltien Maja. Jag tycker att de är på g igen, sedan Eva blev frisk.

I medium: Malin Lindskog och pumin Mázli. Jag skulle kunna säga Rose-Marie Schmidt och sheltien Mascot också, men på något sätt tror jag på Malin. Hon och Mázli har varit otroligt jämna under det senaste året.

Men sedan i large… Där skulle jag kunna säga Malin Elfström och border collien Swift. Jag tror att Malin har ett jävlar anamma och vill vinna. Men Jenny Damm och border collien Ina finns också alltid där.

bild Laddas…

▲ Malin Lindskog, Örebro BK, med Mázli

(SM-guld, medium, 2010)

–Jag tror att Eva Leandersson och sheltien Maja kommer att vinna i small. Det känns som att de är på topp just nu. De är också så pass rutinerade att de vet vad de ska göra på mästerskap.

I medium tror jag på Patrik Rosendal och sheltien Sam. De har ploppat upp från ingenstans. Föraren är rutinerad och hunden vet vad han ska göra, även om han inte har varit med så länge. De är ett team.

I large tror jag på Malin Elfström och border collien Swift. Det känns som att de har haft en formtopp länge. De är så samspelta. Och även om det är mycket press på SM så kan Malin hantera den väldigt bra.

Sid Uppd.
2011-05-24
bild Laddas…

▲ Rikard Isoluoma, Bro-Håbo BK, med Lova (SM-guld, small, 2010)

-Jag tror att SM-guldet i small står mellan mig och Lova, Eva Leandersson och sheltien Maja (SM-guld 2007 & 2009, reds anm.) samt Elin Hylander och sheltien Zimba (SM-guld 2008, reds anm.).

Både hundarna och förarna har vunnit SM tidigare och har kapacitet att vinna igen. Rutinen finns och alla hundarna har haft flertalet vinster var hittills under säsongen.

I medium tror jag att Malin Lindskog med pumin Mázli har goda chanser även detta år. De har mer rutin och erfarenhet än tidigare och har sett väldigt stabila ut i år.

I large tror jag på Malin Elfström och någon av hennes hundar. Malin kan hantera pressen och har haft en stabil säsong med många vinster.

bild Laddas…

▲ Monica Karlsson, Västernorrlands KK, med Viggo (Monica: SM-guld i lag, large, 2010)

–I large tror jag på Jenny Damm och border collien Ina. Oavsett storlek så krävs det så mycket: fart, hindersäkerhet och en förare med nerver. SM är ju inte bara ett lopp, så man måste prestera flera gånger.

I small vinner Jocke Tangfelt, antingen med dvärgpudeln Amiga eller med min jack russell terrier Viggo. Jag tror med Amiga, men jag hoppas så klart med Viggo. Unga Amiga har farten, men är inte lika säker. Viggo är säker, men inte riktigt lika snabb.

Medium har jag inte den blekaste aning om egentligen. Man jag hoppas på min man, Sven Karlsson, och hans parson russell terrier Avatar. Men Avatar är så orutinerad att det kan gå hur som.

bild Laddas…

▲ Claes Carlsson, Göteborg Mölndals BK, med Nicke

–Jag tycker att Malin Elfström har gått bäst i large. Hon är en duktig förare, som är duktig på att ta upp nya hundar. Så henne tror jag på i large. Med vilken hund kan jag inte säga.

I small tror jag att Eva Leandersson och sheltien Maja har en bra chans. Eva är också en duktig förare.

I medium känner jag inte till så många. Men Rose-Marie Schmidt är en duktig förare, så hon och sheltien Mascot kan säkert vinna.

Bild Ladas…
bild laddas… bild laddas…
Hundsport
Gå upp! Hundsport | Copyright