Bild Laddas… Bild Laddas…
Hundsport.se | Nyheter
Holländske domaren Gerard Mensink med sina BIS- och BIM-hundar.
Allehunda Nyheter Sid Uppd.
2009-03-03
Sänd in er Allehunda-notis till:
Post adress:
Tidningen Hundsport, "Allehunda". Box 201 36. 161 02 Bromma.
E-post: hundsport@swipnet.se
Kontakta oss när det gäller Allehunda i Hundsport.
Tel: 08-80 85 65 Fax: 08-80 85 95

Stabyspecialen – möjligheternas vecka

Den 3-10 augusti samlades många av klubbens medlemmar vid Lindvallen i Sälen för att delta i klubbens ”Stabyspecial” som i år arrangerades för åttonde gången. En vecka fylld med hund, hundprat, hundaktiviteter, tränings- och tävlingstillfällen och tid för samvaro.

Under veckan erbjöds träningstillfällen inom många olika områden såsom apportering, lydnad, släpspår, freestyle, kantarellsök, rallylydnad, viltspår, eftersöksgrenar, ringträning och vattenapportering. KM i lydnad arrangeras liksom det populära Stabyracet. Samtidigt arrangerades även ordinarie viltspårsprov och 14 stabijer deltog. Bästa ekipage blev Livsgnistans Dominique/Mats Gustavsson. Klubben vill passa på att framföra ett stort tack till domarna Torsten Samuelsson, Christer Sålde, Jan ”Moltas” Sörli och Jan-Åke Berg.

För andra året genomfördes även ett officiellt jaktprov i eftersöksgrenar i markerna runt Örviken/Tisjön. Till start kom sju hundar: två weimaraner, en drentsche patrijshond och fyra stabyhoun. Två starter i UKL, fyra i ÖKL och en i EKL gjorde att dagen bjöd på alla de moment som ingår i våra rasers arbetsprov.

Nytt på årets Stabyspecial var möjligheten att få sin stabyhoun inventerad av holländska inventerare i Sverige. Det var uppskattat och platserna tog snabbt slut.

Veckan avslutades sedvanligt med en utställning, detta år en inofficiell utställning dömd av Gerard Mensink från Nederländerna.

BIS: Ch SV-05 Nova Gold´s Dagmar Ebbesen, ägare Ingrid Lindholm Andersson.
BIM: Ch Nova Gold´s Eddie Murphy, ägare Karin Gustavsson.
BIS valp: Svanefjordens Nala, ägare Hans Andersson.

Svenska Stabyhoundklubbens jaktprov

Årets andra jaktprov i eftersöksgrenar i SvSKs regi ägde rum i de underbart vackra markerna i Ånimskog den 21 september. Rosmarie Alsin, från jaktkommittén i Svenska Stabyhoundklubben, hälsade alla välkomna och presenterade dagens domare, Ann-Christin Skrucha, och provledaren, Sven-Erik Pettersson.

Bild LaddasBild Text: En lyckad apportering.

Med tolv startande hundar, tre stabyhoun och nio weimaraner, i tre klasser sätts effektiviteten i organisationen på stora prov. Efter ett ihärdigt spårläggande och dragande av både kanin och räv kunde några smått svettiga funktionärer glädja sig åt att mitt på dagen få samlas till en kortare lunch.

Eftermiddagen innehöll momentet vattenapportering och änder skulle plockas fram och båten skulle ösas, så vilan blev kortvarig. När sista anden var bärgad och hundarna hade skakat ur sina pälsar var det dags att summera dagen. Anki gick igenom varje hunds prestationer och oavsett resultat kunde enbart glada miner skådas bland förarna.

Som sista uppgift hade Anki att utse ”provets bästa prestation oavsett ras”. Till vår stora glädje kunde vi konstatera att priset tillföll en stabyhoun, nämligen ”Lillboken” med Åsa Nordström som förare, som inte bara blev godkänd i UKL utan också fick provets högsta poäng. Därmed har ytterligare en stabyhoun blivit godkänd i eftersöksgrenarna.

Till sist kunde ordförande i SvSK, Roger Johansson, avrunda och ett stort tack riktades till alla deltagare som möjliggjort denna mönstring och inte minst till alla funktionärer som slitit förtjänstfullt under dagen.

Domare och provledare avtackades för ett utmärkt arbete och för en dag fylld av härlig samvaro i underbar natur.

SKK Info-Avd.
Bild Laddas… Bild Laddas…
Hundsport
Gå upp! Hundsport | Copyright