Bild Laddas… Bild Laddas…
Hundsport.se | Nyheter
Sort Guld Celta Vigo ’Peak’ kommer in från vattendirigeringen. Han blir provets bästa hund med motiveringen: "En tilltalande och arbetsvillig hund som presterar ett utmärkt sök, fina dirigeringar, utmärkt apportering och uppvisar en mycket fin samarbetsvilja".
Jaktprovets förstapristagare, från vänster: Annelie Utter med Hedda, Maria Petäiävaara med Leo, Domare Mikael Rönnbäck, Nina Ivaska med Peak.
SKKs tidskrift Sid Uppd.
2009-03-03
Sänd in er Allehunda-notis till:
Post adress:
Tidningen Hundsport, "Allehunda". Box 201 36. 161 02 Bromma.
E-post: hundsport@swipnet.se
Kontakta oss när det gäller Allehunda i Hundsport.
Tel: 08-80 85 65 Fax: 08-80 85 95

Nordligt retrieverprov

Trots att SSRK Norrbottens Gällivareavdelning är en mycket liten sektion, så arrangerar man årligen ett populärt retrieverjaktprov. I år hölls det den 5:e september i Nautanen, ett område där det bedrevs gruvdrift vid förra sekelskiftet.

Området har fin natur med en mängd större och mindre tjärnar, flera av dem med inplanterad ädelfisk, och i sanning idealiskt för ett sådant här jaktprov.

Domare för dagen var Mikael Rönnbäck. Som äkta norrlänning menade han att han i stort sett befann sig på hemmaplan, då han ”bara” har 250 kilometer till provplatsen. Men visst fanns det mer långväga resenärer i deltagarleden, det fanns hundar och förare från både Kiruna i norr och södra skåne bland de 23 deltagande ekipagen.

Vädret var inledningsvis allt annat än välkomnande, då regnet formligen vräkte ned och inte gjorde förberedelserna – mat skall transporteras ut, fåglar ska kontrolleras och placeras ut i provområdet som också ska godkännas av domaren före första start – speciellt enkla för arrangörerna. Men ser man på, när första ekipage gjorde sig klara för start började molntäcket spricka upp och dra sig undan så att solen kunde titta fram. Därefter blev det faktiskt en riktigt härlig hostdag med många fina prestationer från deltagarna.

SKK Info-Avd.
Bild Laddas… Bild Laddas…
Hundsport
Gå upp! Hundsport | Copyright