Bild Laddas… Bild Laddas…
Hundsport.se | Nyheter
Domaren Barbara Strzalkowska placerade Kråksångens Husni på fšrsta plats och SUCh NUCh Furlongs Humphrey på andra.
SKKs tidskrift Sid Uppd.
2009-03-03
Sänd in er Allehunda-notis till:
Post adress:
Tidningen Hundsport, "Allehunda". Box 201 36. 161 02 Bromma.
E-post: hundsport@swipnet.se
Kontakta oss när det gäller Allehunda i Hundsport.
Tel: 08-80 85 65 Fax: 08-80 85 95

Irländsk varghund-special i Gränna

I ett härligt midsommarväder avhölls Svenska Irländsk varghundklubbens årliga stora special på Getingaryds camping. 56 hundar var anmälda för domaren Barbara Strzalkowska, kennel Sagittarius, Polen.

Då domarens bil tyvärr gick sönder i hemlandet blev starten för utställningen framskjuten ett par timmar. Detta får väl kallas ”force majeure” och ingen bör belastas för förseningen. De allra flesta tog det hela med jämnmod. Så äntligen kunde bedömningen börja och som vanligt var det valparnas tur att inleda utställningen.

5 hanar och 8 tikar visade upp sig i all sin barnsliga charm. Domaren hade verkligen ett tufft jobb att välja ut den allra bästa valpen! Lycka till i utställningsringarna i framtiden, säger vi till alla dessa ljuvliga ”bebisar”!

Valp-BIS-1 Foresight Olive. Valp-BIS -2 Cormacs Esther C. Valp-BIS -3 Irdalens Beady Belle. Valp-BIS -4 Graystone Farulah.

Så var det dags för de vuxna hundarnas entré i ringen. Även här hade domaren ett tufft jobb att utse utställningens vackraste hund. Endast en hund kan bli BIS-1 och i år valde domaren Kråksångens Husni. BIS-2, och även BIM, blev Such Nuch Furlongs Humprey! Grattis!

BIS-1 Kråksångens Husni. BIS-2 SUCH NUCH Furlongs Humphrey. BIS-3 Kråksångens Humla. BIS-4 NORDUCH DKUCH Countess Of Kirld Ground Castle. BIS-5 NORDJV-07 Scintillas King Of Christmas.

Även i år var prisbordet fyllt av allehanda fina saker. Tack till alla generösa givare. I pausen mellan hanar och tikar hölls lottdragningen. De allra flesta hoppades att just de skulle vinna utställningstältet eller flaskan med den vackra etiketten. De två som hade vinstlotterna såg i alla fall lyckliga ut.

Kvällen innan utställningen, alltså midsommarafton, hade vi gemensam grillkväll. Det var glädjande att så många av medlemmarna valde att umgås med varandra i varghundens tecken. Mycket tjöt, glada skratt och go stämning präglade kvällen.

Efter utställningen var det dags för auktion! Oj vad det budades! Auktionsförrättaren hade ett styvt jobb att hålla ordning på budropen som haglade. Det märks att folk vill ha fina varghundssaker att förgylla sina hem och sina hundar med. Och tack alla ni som skänkte så fina grejor. Ingen nämnd, ingen glömd. Nästa år hoppas vi på en upprepning av succén.

När kvällen nalkades var det åter dags för mat och dryck. Alla möjliga och omöjliga bord släpades fram för att alla skulle få chans att sitta och äta och framför allt ha kul tillsammans. Skulle tro att de flesta var möra efter en lång dag i och runt ringen. Kul hade vi i varje fall. Nu ser vi fram emot nästa års stora special, då officiell, på Tånga Hed.

SKK Info-Avd.
Bild Laddas… Bild Laddas…
Hundsport
Gå upp! Hundsport | Copyright